mercredi 29 avril 2009

Salary men in rush hour... ocharme!

Dit is naar 't schijnt echt zo!



spleetogen

Voilà... artbrussels heeft net haar deuren gesloten. Het was bijzonder succesvol en zoals altijd zéér energievretend! Meerdere malen per dag werd mij gevraagd welke vakantiebestemming ik gekozen had voor na de beurs... Mijn spleetogen die met de duur van de beurs alsmaar platter werden, wekten blijkbaar bij menig verzamelaar/exposant medelijden op ... de vraag was dus niet OF ik vertrok - dat was blijkbaar een evidentie. Wanneer ik dan Japan antwoordde, werd mij in de meeste gevallen gezegd dat het niet de meest ontspannende bestemming zal zijn ... Niet erg! Math en ik zijn toch niet echt into plage'kes ...

Ik heb tijdens artbrussels nog ettelijke pogingen ondernomen om gesprekken aan te knopen met mensen waarvan ik wist dat ze in Japan geweest waren en met anderen die Japan-look alike waren (zonder dat dit te wijten was aan hun vermoeidheid) ... maar echt diepgaand waren die gesprekken nooit.. Twee tips neem ik mee:
Tip 1 komt van een Japanner: we zouden de Empire State Building van Tokyo moeten opzoeken om vanop de dakverdieping een mooi zicht te kunnen krijgen van de stad maar vooral ook van de Mont Fuji ... zo hoeven we de Mont Fuji zelf niet te bestijgen .. een verloren moeite naar 't schijnt owv de 'haast' permanente hangende mist.
Tip 2 komt van een reiziger: we zouden als we net voor het keizerlijk paleis staan in Tokyo ons 180° moeten omdraaien om het contrast dat zo vaak beschreven is in de gidsen te beleven. Voor je krioelt een stad ... met een massa mensen als een mierenhoop en dan draai je je weer om en dan zie je die traditie... Naar 't schijnt een heel bizarre ervaring.