jeudi 14 mai 2009

Les brushings "LION" c'est tendance...


Posted by Picasa

Osaka - Day 9 - Photos #4

2 punks who really didn't mind to pose

We were also in Las Vegas (Amerika-Mura in Osaka)



Posted by Picasa

Osaka - Day 9 - Photos #3

Enkele variaties op het Tina Turner kapsel


kindershortjes zijn in de mode

Posted by Picasa

Osaka - Day 9 - Photos #2

het kan soms koud zijn ;-))



Posted by Picasa

Osaka - Day 9 - Photos #1

Osaka is een beetje als Manhattan



Posted by Picasa

Kyoto - Day 9 - Photos #4

Een paar staaltjes van Japanse tuinen



Posted by Picasa

Kyoto - Day 9 - Photos #3

De ZEN tuin / rotstuin van Ryoan-Ji in Kyoto

De toegang naar het Nijo Casle ...

de tuin van het Nijo-ji Castle in Kyoto

Posted by Picasa

Kyoto - Day 9 - Photos #2




Posted by Picasa

Kyoto - Day 9 - Photos #1




Posted by Picasa

what's your name?

Encore une journée pleine de contrastes.

Durant la première partie, nous avons visité deux temples et un château...
Dans ces temples il y avait très très peu d'occidentaux MAIS énormément de touristes locaux en toute grand majorité des écoliers dans leur uniforme.
En plus, ils avaient emmené leur cahier d'anglais et 3-4 fois, on a dû discuter avec eux en anglais... Souvent on devait lire dans leur cahier ce qu'ils essayaient de nous dire... Ce qui provoquaient les moqueries de leurs camarades... ;-)
Et puis ils nous demandaient de poser avec eux pour une photo.
C'était vraiment mignon de les voir prendre leur courage à deux mains pour venir nous adresser un "May I talk to you" avec un accent hyper asiatique...
Il était bien embêté quand on répondait "Yes" car ils devaient retourner voir dans leur cahier pour la question suivante... ;-)

Les photos vous en diront davantage (ou le post de Nele pour le nom des temples... ;-) )

Ensuite, direction Osaka pour le quartier "Fashion victims".
Et bien, c'est assez impressionnant, on est à Las Vegas, des néons énormes brillent de partout...
Côté filles, c'est surtout très court... Vraiment trèèèès court...
Chez les mecs, là, c'est une autre histoire, jeans à trous, blousons serrant, beaucoup de couleurs, bottes pointues, etc. et le clou du spectacle, ce que j'ai baptisé, le "brushing lion"... C'est vraiment une coupe de cheveux hyper rétro, les cheveux longs, hyper brushingés au point de former une crinière... Un peu comme tina turner dans certains clips...
C'est vraiment la folie ce quartier. Merci Tina pour le tuyau...

Ensuite on est sagement rentrés pour s'écrouler sur nos matelas chauffant (et préchauffés dès notre arrivée)...

A+

Kyoto - Osaka again - Kyoto

We hebben er een contrastrijke dag op zitten. Zeer boeiend.

Vanmorgen hebben we nog een aantal klassiekers bezocht hier in Kyoto: Golden Pavilion, een rock garden tempel (Ryoan-ji) en een kasteel (Nijo-Jo). De tuinen zijn zeer mooi... echte postkaartjes. Kitcherig op kaart natuurlijk en surreëel mooi in 't echt!
Het Golden Pavilion is echt zéér mooi! De tuin van de rock garden was in feite een tegenvaller. Het is echt maar een klein stukje tuin dat het bezoek waard is ... Een plaats waar op witte kiezels een tiental rotsen liggen. Dit is een zentuin, zogezegd!! Je zou er moeten kunnen contempleren. Niet dat wij dat van plan waren, maar met de stellingen, het geklop en geboor aan de tempel zelf op de achtergrond (tempel was in herstelling) viel alle charme weg natuurlijk... en was een steen en nog eens een steen en that's it!
De tuin aan het kasteel ontworpen door een meester van thee ceremonies was dan weer wel prachtig. Grote rotsblokken werden rondom vijvers geplaatst... speciaal!

Uiteraard tref je op al deze klassieke trekpleisters massa's toeristen aan: niet echt veel Europeanen, maar vooral veel bezoeken van scholen. Ze willen op de foto staan met hun middel- en wijsvinger in de lucht ... en nog het liefst al nog, met ons erbij.
Verschillende keren werden we aangesproken om een beetje Engels te spreken met hen. Ze moesten dan een kleine conversatie houden en hadden schoolboekjes bij ... vragen zoals 'What is your name?' of 'do you have a world message for peace?' ... Dat is ons vandaag echt verschillende keren overkomen... echt grappig. Mathieu en ik speelden graag het spelletje mee. Die schoolkinderen liggen dubbel van het lachen als de klasgenoot die het woord voerde iets fouts of onverstaanbaar zei. Grappig die reactie's.

Van Tina hadden we gisteren de tip gekregen om in Osaka de buurt van "Amerika Mure' uit te kammen. Vooral om ons daar de ogen de kost te geven. Dat stond dus op ons programma na het kasteelbezoek in Kyoto. Geweldig wat daar allemaal rondloopt. Echte fashion victims.
Schoenen dragen ze dikwijls te groot ... Meisjes dragen wel allemaal hakken, maar echt gemakkelijk twee maten te groot ... Het is een beetje zoals een klein meisje dat de hakken van haar mama uitprobeert... De maten van de rokjes en shorten moeten echter wel mini mini zijn.. kindermaatjes zijn hier echt in! ...
De haarbrushings zijn anders ook de moeite... ook bij die van de heren. De gasten zien eruit als janetterige punks... met krullende tipschoenen, een lichte bruine bles... en dan centuren met pinnen op. Hilarisch! We hebben er foto's van genomen... en ze vinden dat best plezant. Iedereen content dus!