De openingsuren
Wij krijgen maximaal zes van die sushi bordjes binnen ... De maag is snel gevuld met sushi, maar daar is bij de Japanners niet veel van te merken. Zij kunnen redelijk veel bordjes verzetten. De ober hier ruimt de tafel op. In deze kaiten (= restaurant met sushi op rollend tapijt) scannen ze na je maaltijd de bordjes in een vlotte handbeweging... Je krijgt daarna een magneetkaart om enkele minuten later af te rekenen aan de kassa...
De gedekte tafel aan een kaiten sushi: ...
een warm, vochtig handdoekje om je handen schoon te vegen...
dan in de horizontale zwarte doos zitten de eetstokjes,
de grote pot in het midden op de foto is vervuld met gepekelde gember,
links daarvan in het kleinere potje zit Matcha (of zoiets) en dat is groene theepoeder... die je uiteraard moet mengen met heet water en dat kan je aftappen aan het zwarte kraantje links daarvan. De andere potjes zijn sausjes (over het algemeen sojasaus).
Elk bordje heeft een aparte kleur en de kleuren refereren naar een prijs.
een warm, vochtig handdoekje om je handen schoon te vegen...
dan in de horizontale zwarte doos zitten de eetstokjes,
de grote pot in het midden op de foto is vervuld met gepekelde gember,
links daarvan in het kleinere potje zit Matcha (of zoiets) en dat is groene theepoeder... die je uiteraard moet mengen met heet water en dat kan je aftappen aan het zwarte kraantje links daarvan. De andere potjes zijn sausjes (over het algemeen sojasaus).
Elk bordje heeft een aparte kleur en de kleuren refereren naar een prijs.