lundi 18 mai 2009

Tokyo - Day 13 - Photos 2

Een kaiten sushi ... een van de betere naar 't schijnt in Tokyo

De openingsuren

Wij krijgen maximaal zes van die sushi bordjes binnen ... De maag is snel gevuld met sushi, maar daar is bij de Japanners niet veel van te merken. Zij kunnen redelijk veel bordjes verzetten. De ober hier ruimt de tafel op. In deze kaiten (= restaurant met sushi op rollend tapijt) scannen ze na je maaltijd de bordjes in een vlotte handbeweging... Je krijgt daarna een magneetkaart om enkele minuten later af te rekenen aan de kassa...

De gedekte tafel aan een kaiten sushi: ...
een warm, vochtig handdoekje om je handen schoon te vegen...
dan in de horizontale zwarte doos zitten de eetstokjes,
de grote pot in het midden op de foto is vervuld met gepekelde gember,
links daarvan in het kleinere potje zit Matcha (of zoiets) en dat is groene theepoeder... die je uiteraard moet mengen met heet water en dat kan je aftappen aan het zwarte kraantje links daarvan. De andere potjes zijn sausjes (over het algemeen sojasaus).
Elk bordje heeft een aparte kleur en de kleuren refereren naar een prijs.
Posted by Picasa

Tokyo - Day 13 - Photos 1

Asakusa by night

De specialiteit van deze buurt is de verkoop van plastiek eten...
Ziet dit visje er niet heerlijk uit? :-))

Lampion drie (van links geteld) draagt het symbool van een tempel...
rien à voir avec WWII

In de wachtrij aan het aanschuiven voor een sushi bar...
op z'n minst nog 15p voor ons.. pff :-))

Posted by Picasa

De rares habitudes culinaires...

Ce sont de petites boules à base de riz (pâte de riz)...
C'est tout mou.
Ils le font griller au barbec avec de la sauce Soja...
Quand on a faim, ça passe, mais on ne mange pas ça pour le plaisir... ;-)


Posted by Picasa

Comme à New York...

Ici, à Tokyo, dans les bons restos, on doit faire la file... Pour nous c'est une première.
Il y avait une file de plus de 15 personnes et on a quand-même attendu.
Tous les gens trouvent ça normal ici...

Tokyo - Le retour...

Depuis hier soir nous sommes de retour à Tokyo.
Nous avons passé une très agréable soirée avec deux expats à Tokyo: Lionel et Cristel...
Ils sont tous les deux informaticiens (de Namur) rencontrés durant mon année de candi math à Namur. Comme quoi, cette année n'aura pas été complètement perdue... ;-))))
On a pu discuter de nombreux clichés Japonais (nous avec nos deux semaines d'expérience et eux avec leurs 2 ans).
C'est vraiment un pays un peu fou...
On a mangé des tempuras (morceaux de poisson et viande frits posés sur un lit de riz dans un grand bol)... C'était succulent...

Hier, je vois un sandwich avec du poulet frit... Ca y ressemblait en tout cas. A la caisse, dans mon meilleur anglais, je dis "Chicken? Chicken?" en montrant la viande panée... Et la caissière, après avoir longtemps lu l'étiquette en japonais, me répondit par un pourcentage... genre "40%"... C'était un truc reconstitué et il contenait seulement autant de poulet... J'étais sur le cul. Mais c'était quand-même bon... ;-)

Aujourd'hui on s'est levé un peu plus tard car pas de déjeuner militaire à 8h du mat... YES!!!

On a fait une balade pour se rendre compte que le parc qu'on voulait voir était fermé le lundi... grrrrrrr!!!

Ensuite, on a décidé de faire le checkout de notre hôtel de luxe et d'aller dans notre auberge de jeunesse située un peu en dehors de Tokyo.
L'auberge est sympa, l'accueil est très pro, il y a une grande terrasse sur le toit. Mais les chambres sont un peu petites, ce sont des lits superposés, on doit faire les lits nous-mêmes et louer les serviettes à 100 yens.
On a le net cablé dans la chambre, ça c'est chouette.

On glande un peu today.
Pas de grandes visites.

A+
Demain, on fera les derniers trucs qu'on veut encore voir à Tokyo.

Back in Tokyo

Vanmorgen werden we wakker in een hotel naar Westerse normen... dat deed een keer deugd! Jammer dat we hier niet onze laatste nachten in Japan kunnen doorbrengen... (Het hotel had een speciale deal voor zondagnacht.) We moeten nu weer terug inpakken om naar een ryokan te gaan aan de andere kant van het stad ...
Gisterenavond was echt heel gezellig met die twee kennissen (zie onderstaande foto) van Mathieu. We hebben vooral gesproken over de gebruiken/gewoonten hier in Japan op de werkvloer... blijkt dus dat die film Stupeur & Tremblement niet ver van de waarheid ligt. Niet te doen!
Nu gaan we op zoek naar ontbijt (naar iets dat niet op noedels, algensoep of rijst lijkt)... er zal wel iets te vinden zijn in deze kosmopolitische buurt van Shinjuku!

... enkele uren later

Ontbijt is uiteindelijk een panini voor math en een morning plate voor mezelf geworden bij Segafredo... Dik in orde! Vandaag zijn we niet echt in een bezoekerstrip... In Shinjuku wilden we een park bezoeken dat Cristel en Lionel ons adviseerden, maar bij aankomst was het dicht ... toevallig op maandag! Een beetje verdwaald liepen we shopping mall in en uit en zo kwamen we terecht in een soort van super de luxe supermarkt ... chez rob in bxl is er niks tegen!
Er waren tal van Westerse producten te verkrijgen... Nutella, Franse wijnen en kazen (een mini pakje boursin kost hier meer dan 7 €). Het zag er allemaal heerlijk uit. Ik neem me voor om in België geweldig veel boodschappen te gaan doen. Ik heb zin in Westers eten!!

Intussen zitten we in een hotel vlakbij de tempel Senso-Ji in het district dat Asakusa heet. Het hotel trekt op niet veel... Het heeft veel weg van een formule 1 hotel in Frankrijk: het is piepklein en netjes, we hebben een stapelbed en de bedden moesten we zelf opmaken,... een handdoek kost bijvoorbeeld 1€ (niet inbegrepen dus) ... Positief is toch wel dat hier een wasmachine met droogkast aanwezig is. Ik heb hier al meteen een waske gedraaid want we hadden geen enkel proper t-shirt meer.