mardi 19 mai 2009

Our last day in Japan

We zijn groggy... te moe, te lui en geen fut om nog vanalles te bezoeken..
nochtans; het is onze laatste dag hier in Japan.

We zijn wat gaan rondhangen in Electric Town, een buurt dat eigenlijk het best te omschrijven is als een groot lunapark met eletronische snufjes, spelletjes en manga's. De spelletjes zijn echt afstompend en oorverdovend! Pachinko Slot is er zo eentje... het is iets tussen een muntjesbak en een flipper... voor mij is het onbegrijpelijk vanwaar de fun ??? Jongeren of sommige gasten in kostuum staan daar als robotten games te spelen aan een ongeziene hoge snelheid ... duidelijk niet hun eerste keer!

Vanmiddag zakten we verder af naar Ginza, een buurt met chique boutiques waar we al eerder geweest waren. Op zoek naar een restaurantje klampten we twee dames aan om ons iets aan te raden. De twee dame's klampten op hun beurt een jonge gast aan, netjes gekleed in kostuum opdat hij ons verder zou helpen. De vrouwen zagen er zeer gelukkig uit om van ons verlost te zijn ;-)
De gast in kostuum was in zijn middagpauze en raadde ons aan te eten in het restaurant waar hij naar toe wilde gaan... Hij moest de hele tijd een beetje gibberen en was opgetogen dat wij zijn raad opvolgden. We installeerden ons aan dezelfde tafel en daar vertelde hij een beetje over zichzelf op een heel enthousiaste manier ... hij heeft internationale betrekkingen gestudeerd, hij hield van skiën maar vond ook dat hij een "boring life" had en dat hij nooit vakantie had, alleen weekends! Hij wilde ons etentje betalen maar dat hebben we geweigerd. Hij heeft ons daarna de boutique laten zien waar hij voor werkte. Een classy damesschoenenwinkel met enkel Japanse merken... zag er niet echt fun uit voor hem. Zijn situatie is niet dezelfde als voor iedereen hier. Cristel en Lionel werken hier ook in Tokyo. Zij heeft 15 dagen terwijl hij er meer dan 30 heeft. Misschien bestaat dat hier gewoon niet; een minimum aantal verlofdagen voor iemand die fulltime werkt.

Na onze ontmoeting met een local zijn we naar de Sony Building geweest in Ginza. Daar zijn zgn. de laatste technologische snufjes te bewonderen... maar dat interesseert mij niet en Math was blijkbaar te moe om veel aandacht te schenken aan al dat electronisch gedoe.

4 commentaires:

  1. oh, wat jammer dat de avonturen van nele en mathieu in japan gaan stoppen! fijne serie, ik zat er al helemaal in ;-). net als mijn zoon, die nu elke dag naar de foto's van "neleke en tatieu" vraagt...

    goede terugreis!
    h.

    RépondreSupprimer
  2. Hey Helga,
    Oh wat fijn dat je het een beetje hebt kunnen volgen... we komen tot de vaststelling dat we meer dan 100 dingen gepost hebben (foto's incl.).. Een serieuze opdracht... vooral voor de lezer. ;-)) Wij vonden het alleszins heel plezant om verslagjes te maken.
    Morgenvroeg nemen we het vliegtuig terug over London...
    Veel groetjes,
    ook van Tatieu :-)
    Nele

    RépondreSupprimer
  3. Hello de beidjes,

    Ja zeg, ik ben echt onder de indruk van jullie vlijt. Het is echt super om jullie via de verslagjes en foto's te volgen. En ha, ik lees net ook bij Tatieu (Titus is trouwens vooral onder de indruk van zijn fototoestel, dat wil hij keer op keer opnieuw zien, haha) dat jullie binnenkort 4 weken naar Peru gaan, dus ik ben gerustgesteld, nog meer van dat! ;-)

    RépondreSupprimer
  4. Yep Peru voor augustus!! Dat zal een totaal ander tripje worden... meer rondtrekken met rugzak en volgens mij biedt het land minder gelegenheden om op het net te gaan... maar we zullen halstarrig verslagjes blijven maken!
    Waar een wil is, is een weg...
    Met deze wijze woorden :-)),
    Groetjes
    Nele

    RépondreSupprimer